Elikagaigintza
ENV C
ELIKAGAIGINTZARAKO ERABILERA BAKARREKO ONTZIEN EKODISEINUA
ONTZIEN GAINEKO URTEKO ADIERAZPENAREN ETA GASTRONOMIA BASKAK urtero merkaturatzen dituen ontzien txostenaren bidez, enpresa murrizketa-azterlan bat aurkeztera behartuta dagoen mugatik (21 Tn) gertu dagoela egiaztatu da. Merkatuari egindako inkestek gero eta kezka handiagoa dagoela erakusten dute, eta gizarte osoak partekatzen duen kezka bat da: plastikozko materialen erabileraren ingurukoa. Europako eta estatuko legedian eta iritzi artikuluetan ere etengabe islatzen da. Ondorioz, platerera ateratzeko polipropilenozko (PP) ontzien erabilera arrisku gisa identifikatu da enpresaren Ingurumen Alderdiaren Ebaluazioan.
ENV Cren sustatzailea den GASTRONOMIA BASKAren ekintza nagusia talde desberdinentzat janari prestatuak egitea eta zerbitzatzea da. ENV Cn honako hauek ere parte hartzen dute: alde batetik, GUTIERREZ ANGULOk, ontzi eta elikagaien hornitzaile gisa; eta bestetik, LABORATORIO GESSYMA GALEAk, dastaketak eta baliobizitzaren probak egiteko.
INGURUMENEKOA
TEKNIKOA
EKONOMIKOA
KOMERTZIALA
MERKATUAN